Powered By Blogger

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ


Το ποδήλατο το ξεκινήσαμε ως παιχνίδι στα παιδικά μας χρόνια, μπορεί όμως να λειτουργήσει κάλλιστα και ως μεταφορικό μέσο και να γίνει πιο ενεργό μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, το ποδήλατο ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο για να μας θυμίσει πως με τη χρήση του, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αλλά και το περιβάλλον που ζούμε 

Ποδηλατώντας υπάρχει άμεση επαφή με το περιβάλλον και νιώθουμε τη φύση γύρω μας. Η επαφή αυτή μπορεί να δημιουργήσει όμως και αρκετά προβλήματα, επειδή ο ποδηλάτης είναι εκτεθειμένος σε αρκετούς κινδύνους. 

Πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες ώστε η βόλτα ή η διαδρομή να είναι ευχάριστη και ασφαλής.
1. Πρέπει να τηρείται ο ΚΟΚ γιατί, ως τροχοφόρο μέσο, κινείται σε αυτοκινητόδρομους μαζί με άλλα μέσα. Οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα είναι περιορισμένοι, αλλά ελπίζουμε να αυξηθούν για να δώσουν χώρο σε ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
2. Η καλή κατάσταση του ποδηλάτου, ώστε να κινείται με ασφάλεια.
3. Λόγω του ότι είναι "αόρατο" από τους οδηγούς των άλλων οχημάτων, χρειάζεται έντονα ανακλαστικά και φώτα, ώστε να προστατεύει τον αναβάτη.
4. Κράνος, γάντια και γυαλιά, γιατί ο καιρός έχει "γυρίσματα".
5. Να ζητάμε συμβουλές από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες στο είδος αυτό και μπορούν να μας βοηθήσουν να σεβόμαστε, το ποδήλατό μας.

Μια παρέα, αρχίσαμε μια βόλτα με τα ποδήλατά μας από το Σχολείο της Ασίνης και από την Κατεβασιά και την Καλλιθέα φτάσαμε στην Πλάκα της Ασίνης και μετά στον Πλάκα του Δρεπάνου, που κάναμε και μια στάση. Μετά επιστρέψαμε από τη Παναγιά, δίπλα στην Αρχαία Ασίνη και τερματίσαμε στο Σχολείο της Ασίνης και αφιερώσαμε τη βόλτα μας αυτή στη Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.



Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποιες στιγμές,
από την ωραία βόλτα στην περιοχή μας.