Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΠΑΣΧΑ στο Σπίτι.


Σε λίγες ημέρες πλησιάζει το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας, αλλά εμείς "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ". 

ΠΡΕΠΕΙ να μείνουμε σπίτι και να περάσουμε το φετινό Πάσχα, με "ιδιαίτερες" συνθήκες. Οι οδηγίες όμως για το δημόσιο καλό και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους τριγύρω μας λένε, "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ". Δεν μπορεί  να εκφραστεί η πίστη μας και η συμμετοχή στις λειτουργίες της Ορθόδοξης εκκλησίας και άλλων θρησκειών, όπως θα θέλαμε στις αρχές του 21 αιώνα. Η τεχνολογία που μας περιβάλλει σε υψηλό επίπεδο, δεν φαίνεται να βοηθάει τόσο πολύ, όσο ίσως περιμέναμε. Ζ
ούμε σε γρήγορη εποχή, αλλά περιμένουμε τη φύση, να νικήσει έναν νέο ιό, κάποιων (μm).



Στις αρχές του 20ου αιώνα, το Πάσχα της 6ης Απριλίου 1914 ήταν "Το Μαύρο" Πάσχα, για την Ανατολική Θράκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο, του φίλου και ιστορικού Παντελή Αθανασιάδη. Είχαμε την τύχη, να μας επισκεφθεί το Ναύπλιο τον Μάιο του 2017, στην γιορτή για τα Ελευθέρια Θράκης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας "Η Θράκη".
Ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο, για την Μαύρη επέτειο της 6ης Απριλίου, την  ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, έγραψε και ο Γιώργος Μάνος.


Γυναικόπαιδα εκτοπισμένα στο Μπιλετζίκ (εφημερίδα Καθημερινή)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ